Kaarten

How it's made!

Wenskaarten van The Twinning Company word geproduceerd door een lokale kleine fabriek, Kinsumu Innovation Centre Kenya (KICK) Trading, in Kenia. 

Anderszins nutteloze materialen wordt hergebruikt  in prachtige ambachtelijke producten, waardoor medewerkers van KICK Trading een fatsoenlijk en eerlijk loon kunnen verdienen in het proces.

Enkele van de gebruikte afvalmaterialen zijn oud papier (met namen kopieerpapier), waterhyacint en andere onkruidblaadjes, gerecyclede draad (onder andere van oude koelkasten), deodorant blikjes enzovoort.

 

De kaarten zijn 100% handgemaakt van wit afval papier dat versnipperd wordt. Het papier wordt vermengd met de waterhyacint en andere onkruidblaadjes. Vervolgens is er een kook- en maalproces en daarna wordt het papier belucht door direct zonlicht met behulp van grote frames (een vierkant gemaakt houten frame waaraan een poreuze doek is bevestigd). Wanneer het papier droogt is, kan het papier gemakkelijk van de houten frame verwijderd worden en in verschillende grootten formaten, bijvoorbeeld A1- of A3-formaat, verdeeld worden.

De hyacint is een destructieve en invasieve waterplantsoort die in staat is om het Victoriameer van 100 hectare in één week te verzwelgen. Onder andere vissersboten worden vastgehouden in het dikke web van wortels. Vandaar dat men samenwerkt met lokale families om de plant effectief te oogsten en te gebruiken voor meubels en andere papieren voorwerpen.

Het gebruikte koperdraad wordt gerecycled uit oude koelkasten. Het koperdraad wordt vervolgens creatief verdraaid en gebogen in verschillende ontwerpen.

Blikjes van deodorant, frisdrank, etc. worden ook in verschillende vormen gesneden en vastgemaakt om het finale product te vormen.

 

Heeft u interesse om lokale producenten zoals KICK Trading in Kenia te bezoeken?
Neem gerust contact op met Bo Cornelissen:
Tel: +31625584721
Email: bo.a.cornelissen@gmail.com.

Foto’s gemaakt door JoBu Production.

Schuiven naar boven